Nieuws  »  Digitaal V en G plan een feit!

Maandag 5 augustus 2013

 

BK Arbo & Veiligheid, onderdeel van de BK Groep, uit IJmuiden heeft in nauwe samenwerking met H.H. van Egmond B.V. een digitaal Veiligheids- en Gezondheidsplan ontwikkeld.

Dit digitale V&G plan is voortgekomen uit een verzoek van H.H. van Egmond B.V. aan BK Arbo&Veiligheid om een macro te ontwikkelen waarbij relatief eenvoudig een compleet V&G plan geschreven kan worden. BK Arbo&Veiligheid heeft dit verzoek vervolgens vertaalt in een uiterst compleet veiligheids- en gezondheidsplan wat eenvoudig en binnen een webbased omgeving kan worden opgesteld. Door middel van het doorlopen van verschillende velden met simpele vragen kan het V&G plan (zowel ontwerp- als uitvoeringsfase) worden vormgegeven waarbij alle veiligheidstechnische aspecten en risico`s aan de orde komen. Na het doorlopen en invullen van de verschillende velden wordt vervolgens automatisch het V&G plan gegenereerd. Deze kan tevens in microsoft word en/of PDF versie worden gedownload.

Voordeel van deze aanpak is dat er met aanzienlijk minder tijd een zeer compleet V&G plan ontwerp- en/of uitvoeringsfase kan worden opgesteld waarbij alle risico`s die samenhangen met de uit te voeren werkzaamheden in kaart worden gebracht.

Het V&G plan heeft daarnaast nog een aantal zeer handige functionaliteiten. Zo kan er bijvoorbeeld worden aangegeven of het V & G plan door een veiligheidskundige gecontroleerd dient te worden en kunnen er documenten worden geupload en worden toegevoegd aan het V&G plan.

Het digitale V&G plan kan interessant zijn voor een ieder die te maken krijgt met het opstellen van V&G plannen. Voor informatie over het digitale V&G plan kunt u contact opnemen met BK Arbo, Veiligheid en Opleidingen, contactpersoon: mevr. A. Bantema-de Beurs, tel.: 088-3212520

 
 

Terug naar het overzicht